Smoothie – 100% energie si sanatate intr-un pahar!

Smoothie – 100% energie si sanatate intr-un pahar!

De sute de ani, culturile mediteraneene și orientale au servit băuturi din fructe pasate care seamănă cu ceea ce noi numim smoothie.

Istoria creditează hipioții din anii ’60 cu multe lucruri, însă numirea băuturilor nu este de obicei unul dintre ele. Adevărul este că, împreună cu pacea, dragostea, florile și libertatea, hippiotii i-au dat smoothie-ului acest nume.

În 1970, un adolescent intolerant la lactoză, pe nume Steven Kuhnau, a început să faca smoothie-uri pentru a putea să se bucure de ceva asemănător cu milkshake-urile. Pentru ca ii era imposibil sa digere milkshake-urile din cauza intoleranței sale la lactoză, el a creat amestecuri înghețate de fructe proaspete, gheață, nutrienți și suc de fructe. El a fost încântat să descopere că nu numai că au un gust bun ci au ajutat la controlul alergiilor și al nivelului de zahar din sânge. Kuhnau a fost atât de încântat de invenția sa, încât a deschis un magazin de alimente pentru sănătate, numit “Regele Smoothie”, și a început să vândă vitamine alături de băuturile sale sănătoase.

Kuhnau nu a inventat numele. El a mărturisit acest lucru, spunând că prima dată când a auzit cuvântul s-a referit la băuturile pe bază de fructe și sucuri de fructe produse de “hippies” la sfârșitul anilor ’60.

Smoothie-urile au parcurs un drum lung de-a lungul anilor. Există sute de rețete disponibile pentru alegerea de astăzi, la ambele capete ale spectrului de sănătate, care conțin o multitudine de ingrediente diferite.

Share