Micul Dejun – masa cea mai importanta a zilei

Micul Dejun – masa cea mai importanta a zilei

Micul dejun este considerat masa cea mai importanta a zilei, pentru ca trebuie sa iti asigure energia necesara pentru intreaga zi.

Momentul ideal pentru a lua micul dejun este la cel putin 30 de minute de la trezire, pentru ca organismul este pregatit sa absoarba vitaminele si mineralele continute in alimentele servite la masa de dimineata.Micul dejun reface necesarul de glucoza si ofera acei nutrienti care ajuta la buna functionare a organismului, oferindu-i energia necesara.

In ziua de azi multe persoane sar peste prima masa din zi din diverse motive, se grabesc la munca, nu au timp, etc. Multe persoane prefera sa manance ceva cumparat de la o covrigarie decat sa mai piarda timp pregatind ei insisi micul dejun.

Atunci cand nu servim micul dejun nu facem altceva decat sa dezvoltam si mai mult senzatia de foame, in loc sa apara sensazia de foame la ora 12, aceasta apare  mult mai devreme, in final ajungem sa mancam la ora 10 exact ceea ce nu trebuie adica mancare cu un continut caloric mai mare deoarece ne este foame, iar acest lucru va ingreuna si modul in care va avea loc procesul de digestie.

Ce ar trebui sa contina un mic dejun sanatos?

Un mic dejun sanatos ar trebui sa contina: oua, panie sau cereala integrale aceste alimente conţin fibre ele reglând colesterolul şi tensiunea arterială, din prima masa a zilei nu trebui sa lipseasca iaurtul deoarece acesta este cel mai bogat in proteine, indicat sa mancam fructe sau un suc de fructe natural proaspat, iar pentru cei care au nevoie de un plus de energie pot savura si o ceasca de cafea.

 

 

Share